Wespesteek

Met interesse las ik het artikel over hommel- bije- en wespesteken door Wim Köhler in W&O van 12 sept.

Het heeft me echter verbaasd dat daarin een even eenvoudig als doeltreffend huismiddeltje tegen wespesteken onvermeld bleef: suiker. Eén druppeltje water of speeksel op de steekwond aanbrengen, wat suikerkristallen er in oplossen, een beetje inwrijven en klaar is Kees. In mijn gezin heb ik dit middel ongeveer een halve eeuw met succes gebruikt.

Ik kwam van de werking ervan op de hoogte toen onze huisdokter het toepaste nadat zijn dochtertje door een wesp was gestoken. Dat was in het begin van de oorlog. Na gebruik schreeuwde het kind niet meer en was het meteen over.

Ik ben nu 82. Nog altijd draag ik elke dag een plastic zakje bij me met 2 theelepeltjes suiker, zodat ik gestokenen altijd dadelijk van dienst kan zijn. Want het helpt echt!

    • Mevr. C. van Houten