Topman British Aerospace stapt op

Roland Smith, sinds 1987 directievoorzitter van het industrieconcern British Aerospace (BAe) heeft bekend gemaakt dat hij met ingang van 7 oktober ontslag neemt.

Als reden voor zijn vertrek noemde Smith dat hij een einde wilde maken aan de schadelijke speculaties over de toekomst van de auto- en defensie-onderneming. Smith zal tijdelijk worden opgevolgd door Graham Day, directeur van de BAe-dochter Rover.

Volgens de Britse pers is Smith tot aftreden gedwongen nadat eerder deze maand een fikse winstdaling werd gemeld in het eerste halfjaar en bovendien een aandelenemissie ter waarde van 432 miljoen pond (1,42 miljard gulden) opmerkelijk weinig respons van beleggers kreeg. BAe zag in de eerste zes maanden van 1991 de winst voor belastingen dalen van 146 miljoen pond (480,3 miljoen gulden) tot 86 miljoen pond (282,9 miljoen gulden).