Rechter: geen bijdrage voor blad Primeur

DEN HAAG, 26 SEPT. Het Bedrijfsfonds voor de Pers hoeft geen bijdrage van 800.000 gulden beschikbaar te stellen aan het jongerenweekblad Primeur. De Raad van State heeft vandaag het verzoek afgewezen van uitgeverij Weekbladpers om het bedrijfsfonds hiertoe te dwingen.

H. Vervoort, directeur van de cultuursector van de uitgeverij, noemde de uitspraak van de Raad van State teleurstellend. De Weekbladpers had het geld gevraagd voor extra promotie-activiteiten voor het verliesgevende blad.

Volgens Vervoort blijft Primeur zeker tot eind van dit jaar bestaan. Het is de bedoeling dat de oplage van de krant dan is gestegen van 10.000 naar 12.000 exemplaren per week. “We gaan een ronde maken langs middelbare scholen, bieden scholierenabonnementen aan en we hebben contact met landelijke kranten die wellicht de komende maanden een exemplaar van Primeur meesturen”, aldus Vervoort.

De krant voor jongeren vanaf 12 jaar bestaat sinds vorig jaar oktober. Na een hoopvolle start - binnen twee maanden waren zo'n vierduizend abonnees geworven - stagneerde de groei. Op dit moment heeft Primeur tussen de zes- en zevenduizend abonnees. De losse verkoop schommelt tussen de duizend en tweeduizend exemplaren per week.