Eindelijk duel zonder tegengoals

Het was alweer twee maanden geleden dat PSV erin slaagde om zonder tegengoals een wedstrijd door te komen.

De laatste keer was op 20 juli in de oefenwedstrijd tegen de amateurclub Rhode: 12-0. Sindsdien bleek de Eindhovense defensie kwetsbaarder dan PSV-coach Robson voor wenselijk houdt. Enige troost was dat de PSV-aanval het batig saldo meestal ruimschoots wist te compenseren.

Gisteravond tegen SVV Dordrecht '90 wist PSV de verdediging eindelijk weer eens gesloten te houden, terwijl de aanval produktief bleef. Popescu scoorde twee keer uit een vrije trap: 2-0 en 3-0. Ellerman en Scheepers troffen doel na combinaties met Kieft: 1-0 en 4-0. Edward Linksens zorgde met een fraai afstandsschot voor de eindstand: 5-0.

De stemming bij het door stammentwisten geplaagde SVV Dordrecht '90 zal er niet beter op geworden zijn. Gisteren zat tijdens de wedstrijd opnieuw hulptrainer Nicolai Budisic op de bank, die de zieke en omstreden Hans Verél verving. Hij zag hoe halverwege de tweede helft gelegenheids-laatste man Peter Barendse uit het veld werd gestuurd, nadat hij voor een overtreding tegen Popescu zijn tweede gele kaart van de wedstrijd in ontvangst genomen had. Ook diens ploeggenoten Gerrie Slagboom en Romano Sion kregen gele kaarten.

Kort voor het einde moest Popescu, de grote draver van PSV, het veld verlaten met een spierscheuring. Dat betekent dat PSV gehavend de uitwedstrijd tegemoet gaat komend weekeinde tegen Vitesse. Ook Romario, Van Aerle, Van Tiggelen, Vanenburg, Valckx en Koeman kampen met blessures, hoewel de laatste drie gisteren wel speelden. Vanenburg volgt voorlopig een aangepast trainingsprogramma. Van Tiggelen, die herstelt van een gebroken middenvoetsbeentje, zat voor het eerst weer op de bank.