Oostenrijk wil EK 1996 organiseren

ROTTERDAM, 25 SEPT. In de strijd om de organisatie van de eindronde van het Europese voetbalkampioenschap in 1996 krijgen Nederland en België, die gezamenlijk hun kandidatuur hebben gesteld, concurrentie van Oostenrijk. Oostenrijk schreef gisteren officieel in bij de Europese voetbalunie (UEFA). Eerder hadden ook Engeland en Spanje zich aangemeld. Tot het einde van dit jaar kunnen de aangesloten landen zich inschrijven.

Brazilië heeft zijn kandidatuur ingetrokken voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal van 1998. Een woordvoerder van de Braziliaanse voetbalbond verklaarde dat de regering de nodige investeringen niet kan opbrengen en dat het bedrijfsleven nauwelijks genteresseerd is in het evenement. Behalve de slechte economische toestand van het land, dat een inflatie van zestien procent per maand kent, was de toestand van de stadions een struikelbrok voor de bond. Om die geschikt te maken voor een wereldkampioenschap zouden grote investeringen moeten worden gedaan.

Eerder trokken Engeland en Portugal hun inschrijving al in. Er zijn nu nog drie landen in de race voor de WK-organisatie: Marokko, Frankrijk en Zwitserland. De wereldvoetbalbond beslist in juli 1992 wie het evenement mag organiseren. (REUTER)