Mike Tyson

Zwaargewicht Mike Tyson is begin deze week voor de vierde keer binnen één jaar in staat van beschuldiging gesteld wegens ongewenste intimiteiten.

Volgens Robin Young, een 28-jarige actrice, heeft de ex-wereldkampioen boksen haar in een discotheek in Manhattan zonder toestemming in haar billen geknepen. Ze eist vier miljoen gulden schadevergoeding van de Amerikaan voor de emotionele spanning en pijn, die het incident volgens haar tot gevolg had. In de aanklacht wordt tevens om verdere strafvervolging van Tyson gevraagd. “Zijn aanhoudende wellustige gedrag vormt een bedreiging voor het publiek”, aldus de advocaat van Young.

Eerder deze maand moest Tyson voorkomen op verdenking van het verkrachten van een 18-jarige deelneemster aan een miss-verkiezing. Met een borgsom van 60.000 gulden onstnapte de bokser voorlopig aan de gevangenis. Pas volgend jaar wordt een uitspraak in deze zaak verwacht. Indien Tyson schuldig wordt bevonden, kan hij tot twintig jaar cel worden veroordeeld.