Foto: De Bulgaarse Penka Natova (rechts) passeert ...

Foto: De Bulgaarse Penka Natova (rechts) passeert Henriëtte Weersing.

Het Nederlandse volleybal team oefende gisteravond in Enschede tegen Bulgarije in het kader van de voorbereiding op het Europese kampioenschap in Italië. Het was de laatste ontmoeting in een reeks van drie. De nationale vrouwen, die met 3-0 (15-5, 15-7, 15-10) wonnen, speelden degelijk. “De tegenstanders zullen van goede huize moeten komen om ons te verslaan”, constateerde bondscoach Peter Murphy na afloop. Murphy verving basisspeelster Marjolein de Jong in de tweede set wegens een knieblessure door Aafke Hament. Het letsel viel mee, zodat De Jongh in de derde set terugkwam. De basisploeg bestond uit Crielaard, Piersma, Gleis, Boersma, Weersing en De Jong. Het EK begint zaterdag. Oranje treedt die dag in Bari aan tegen Tsjechoslowakije.