Burgemeester moet verwijt intrekken

DEN BOSCH, 25 SEPT. Burgemeester mr. G. de Graaf van Vught moet in een samen met de Molukse groep Panitia in het woonoord Lunetten overeen te komen persverklaring enige krasse uitspraken, die hij over de groep deed, terugnemen.

Komen beide partijen niet tot een vergelijk dan zal de Bossche rechtbankpresident mr. G. André de la Porte alsnog bekijken of hij de burgemeester zal veroordelen. Dit is gisteren beslist in het kort geding dat Panitia tegen de burgemeester had aangespannen. In het Brabants Dagblad verweet De Graaf de leden van Panitia onder meer "dwarsliggerij', "intimidatie' en het bewust achterhouden van informatie over de renovatie van het kamp Lunetten. Tegen de voorwaarden van de renovatie verzet Panitia zich als enige Molukse groepering binnen het kamp.