Akzo koopt van Hercules restant joint venture Texas

Akzo heeft van Hercules uit Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware de nog niet in haar bezit zijnde 50 procent van de aandelen van de joint venture Texas Alkyls gekocht.

De joint venture omvat bedrijven die een breed scala metaalalkylen produceren. Er werken totaal 140 mensen.

Akzo is hierdoor volledig eigenaar geworden van het produktiebedrijf van Texas Alkyls en het technisch ontwikkelingscentrum Deer Park in Texas, produktiefaciliteiten in Paulinia in Brazilië en het Belgische Seneffe en een in aanbouw zijnde fabriek voor metaalalkylen in Keulen.

De directie en de verkoopactiviteiten waren al toevertrouwd aan Akzo. Metaalalkylen worden gebruikt als co-katalysatoren bij de produktie van polyolefinen, de grondstof voor een reeks kunststofartikelen waaronder auto-onderdelen, speelgoed en verpakkingsartikelen. Metaalalkylen vinden verder onder meer toepassing bij de produktie van sythetisch rubber en speciale halfgeleiders.