Vertrouwen ondernemers in Kok groeit

DEN HAAG, 24 SEPT. Het vertrouwen bij ondernemers in minister Kok van financiën neemt toe. Een jaar geleden gaf 48 procent van de ondervraagde ondernemers Kok een positieve waardering, nu geniet hij het vertrouwen van 70 procent.

Dit blijkt uit de driemaandelijkse enquête die het bureau Lagendijk in opdracht van het tijdschrift Fem uitvoert. De andere bewindslieden die eveneens hoger scoorden in vertrouwen bij de ondernemers zijn De Vries (van 61 naar 65 procent) en Hirsch Ballin (van 57 naar 59 procent). Het vertrouwen in premier Lubbers is gedaald. Hij stond met 90 procent aan kop, maar daalde naar 82 procent. Hij moet zijn koppositie nu delen met minister Van den Broek van buitenlandse zaken. Minister Andriessen van economische zaken geniet nog het vertrouwen van 65 procent van de ondernemers. Dit was 74 procent.

Vice-premier Kok zei gisteren op een PvdA-bijeenkomst in Rotterdam dat hij niet echt zat te wachten op de steun die hem tegenwoordig ten deel valt uit de hoek van christen-democraten, liberalen en ondernemers. “Ik voel met niet op mijn gemak als ik van hen de grootste support krijg”, aldus Kok.