Sieraden Braque zitten vast bij Zwitserse douane

ROTTERDAM, 23 SEPT. De tentoonstelling van sieraden ontworpen door Georges Braque (1882-1963), die half november zou openen in Het Kruithuis in Den Bosch, is uitgesteld tot april 1992. Het museum heeft hiertoe besloten omdat de Zwitserse douane een deel van de collectie sieraden niet vrijgeeft.

Het museum weet niet waardoor het oponthoud aan de Zwitserse grens wordt veroorzaakt, maar vermoedt dat het om "belastingtechnische redenen' gaat. Het museum is "optimistisch' dat de expositie, "Metamorphoses de Braque' genoemd, in april wel door kan gaan.

De sieraden zijn ontworpen door Braque en uitgevoerd door Franse baron Héger de Loewenfeld. De baron is tevens eigenaar van de collectie en heeft die geschonken aan het museum "Braque-Loewenfeld' in Saint-Dié des Vosges. De tentoonstelling in Den Bosch zal de laatste buiten Frankrijk zijn.