Polygram verzorgt distributie Motown Records in VS

De muziekmaatschappij Polygram, voor 80 procent in handen van Philips, gaat de marketing en distributie van Motown Records in de Verenigde Staten verzorgen.

Motown betekent voor Polygram naar eigen zeggen een uitbreiding van het marktaandeel in de Verenigde Staten van 12 naar 15 procent. Polygram verzorgt al de distributie van A&M, Island, London, Mercury, Morgan Creek, Polydor, Polygram Classics en Jazz en geassocieerde labels.

De platenmaatschappij werd in 1959 opgericht door Berry Gordy. Motown heeft in de loop der jaren met artisten als The Supremes, Stevie Wonder, Diana Ross, Michael Jackon, Lionel Richie en vele andere beroemdheden grote successen geboekt. De huidige eigenaren zijn onder anderen Jheryl Busby, zangeres Diana Ross, enkele vennootschappen van Boston Ventures Management en MCA Record Ventures, dat een belang van 17 procent in Motown Records bezit.