Politie arresteert Galicische strijders

Door onze correspondent MADRID, 24 SEPT. De Spaanse politie heeft het afgelopen weekeinde aan de Franse grens nabij Lerida drie leden aangehouden van een terreurgroep die strijdt voor de onafhankelijkheid van Galicië.

De drie waren voorzien van valse documentatie en onderweg vanuit Nederland, waar ze enige dagen hadden doorgebracht bij familie van de leider van de groep, Manuel Chao do Barro. Het verboden Exercito Guerrileiro do Povo Galego Ceibe is actief sinds 1986. Het heeft een lange reeks overvallen op banken en elektriciteitscentrales op zijn naam staan. Vorig jaar vielen bij een bomaanslag op een discotheek drie doden en 49 gewonden. De nu aangehouden verdachten worden ook verantwoordelijk gehouden voor het opblazen van het huis van de huidige president van de gewestelijke regering van Galicië, de conservatief Manuel Fraga, in mei 1988, en de dood van een politieman, een jaar later.