Mvr. A.Z. Evenhuis-Meppelink uit Meppel is ...

Mvr. A.Z. Evenhuis-Meppelink uit Meppel is benoemd tot burgemeester van het Drenthse Rolde.

Zij volgt daar burgemeester A. Hurink op die vorige week met pensioen is gegaan. Evenhuis is 47 jaar en lid van de VVD. Tussen 1974 en 1978 was ze lid van de gemeenteraad van Meppel, waar ze tussen 1978 en 1990 als wethouder fungeerde met in haar portefeuille openbare werken, verkeer en vervoer, milieu en energie, haven en marktzaken, sport en recreatie. Mevrouw Evenhuis is echtgenote van voormalig staatssecretaris A.J. Evenhuis, die aftrad nadat hij de Kamer foutief had voorgelicht over een aantal leningen op zijn huis in Drenthe. De gemeenteraad van Meppel noemde de zaak “een groot familiedrama” en verbond er geen consequenties aan voor de positie van mevr. Evenhuis.