Minister schenkt beeld van Vondel aan stad Keulen

ROTTERDAM, 24 SEPT. Minister d'Ancona van WVC schenkt vandaag een beeld van de dichter Joost van den Vondel (1587-1679) aan zijn geboorteplaats, de Duitse stad Keulen. Het tufstenen beeld is gemaakt door de Nijmeegse kunstenaar Paul de Swaaf.

Bij de herdenking in 1987 van Vondels geboorte kondigde de toenmalige minister van WVC Brinkman aan, een nieuw beeld financieel te ondersteunen. Nu wordt het beeld, ter waarde van twintigduizend gulden, in zijn geheel door het ministerie geschonken. “Er heeft waarschijnlijk wel ooit een beeld van Vondel in Keulen gestaan, maar dat zal wel zijn verwoest in de oorlog”, aldus een woordvoerster van WVC.

Burgemeester Norbert Burger van Keulen onthult het Vondelbeeld vandaag bij het stadhuis in aanwezigheid van de minister en de kunstenaar.