Cuba wil met Mexico verdrag over vrijhandel

MEXICO-STAD, 24 SEPT. Cuba wil met Mexico onderhandelingen voeren over de sluiting van een vrijhandelsverdrag. Het officiële Mexicaanse persbureau Notimex heeft dat gisteren meegedeeld. Notimex citeerde de Cubaanse ambassadeur Jose Fernandez de Cosio die zei “de mogelijkheid van een vrijhandelsverdrag met Mexico niet te verwerpen”.

Mexicaanse ondernemers hebben gezegd de economische banden met Cuba te willen voortzetten, ondanks het feit dat Mexico onderhandelt over de toetreding tot een economisch pact met de Verenigde Staten en Canada. Volgens de Cubaanse ambassadeur heeft de Cubaanse leider Fidel Castro al eerder aangegeven dat Cuba de economische banden met de landen in de regio wil versterken.

Fernandez zei dat de Cubaanse economie in het recente verleden veel te afhankelijk is geweest van de Sovjet-Unie. “Daarom is de kwaliteit van onze industriële produktie achteruit gegaan en daarom kunnen we niet met het Westen op een vrije markt concurreren.” (UPI)