Bod Macintosh op Belgische Tapis

Het detailhandelsconcern Macintosh in Maastricht heeft een nieuw bod gedaan op de Belgische tapijtketen Tonton Tapis.

Het nieuwe bod volgt op de mededeling gisteren dat de leiding van het noodlijdende Belgische bedrijf liever in zee gaat met het Belgisch- Franse Agrofinance.

Tonton Tapis (Frans voor "Oompje Tapijt') verkeert met zijn 85 filialen in ernstige financiële moeilijkheden. Een bewindvoerder is inmiddels aangesteld, die de afgelopen weken met verschilende kandidaten heeft onderhandeld over overneming van Tonton Tapis.

Macintosh, eigenaar van onder meer de Kwantum-hallen, Superconfex (textiel), Piet Klerkx (meuebelen) en Halfords (toebehoren voor fietsen en auto's), is een van de geïnteresseerden. De onderneming deed enkele weken geleden een bod op een deel van de voorraden van Tonton Tapis, op huur-, franchise- en leasecontracten.

De raad van bestuur van Tonton Tapis sprak gisteren zijn voorkeur uit voor een bod van Agrofinance, een volledige dochter van Euroshoe, exploitant van onder meer 460 schoenenzaken in Frankrijk en België.

Macintosh heeft in een reactie daarop de bewindvoerder van Tonton Tapis laten weten zijn bod aan te passen. Zo zal het personeel van Tonton Tapis een dienstverband worden aangeboden. Bij Macintosh was niemand bereikbaar voor nadere toelichting.