Bestuurslid weg bij havenbedrijf ECT

De raad van bestuur van containeroverslagbedrijf ECT telt nog maar drie leden nu bestuurslid P.R.S. van Heeren zijn taken heeft neergelegd. Zijn verzoek daartoe is door de raad van commissarissen ingewilligd en wordt “betreurd.”

Van Heeren was pas sinds november 1990 lid van de raad van bestuur van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT. Officieel eindigt zijn betrekking op 1 januari 1992. Tot die tijd zal hij geen werkzaamheden als bestuurslid meer verrichten en zich orienteren op een andere functie. Zijn portefeuille, "corporate strategy' en "marketing', wordt voor een belangrijk deel overgenomen door bestuursvoorzitter G.J. Wormmeester. Volgens de woordvoerder is het vertrek van Van Heeren gevolg van “verschillende verwachtingen bij beide partijen.”

Van Heeren was afkomstig van Nedlloyd. Nedlloyd is grootaandeelhouder (44 procent) van ECT. Van Heeren gaf zelf geen commentaar op zijn vertrek.

Het grootste containeroverslagbedrijf van Nederland maakt moeilijke tijden door met over het eerste halfjaar een verlies van 1,8 miljoen gulden. Ruim een week geleden werd bekend dat door een reorganisatie circa 350 arbeidsplaatsen verdwijnen bij ECT.