Voetbalrellen

Een 32-jarige geschorste supporter van FC Den Haag is zondag voor de wedstrijd FC Den Haag-FC Groningen door de Haagse politie gearresteerd, toen hij verkleed als vrouw het stadion probeerde binnen te komen.

De man was samen met twee andere Hagenaars de toegang tot het FC Den Haag-stadion ontzegd, na ongeregeldheden bij de wedstrijd Den Haag-Vitesse eerder dit seizoen.

Daarnaast heeft de Haagse politie 41 supporters van FC Groningen tijdelijk ondergebracht op het hoofdbureau, omdat zij geen toegangskaartje voor de wedstrijd hadden. Zij waren met een normaal treinkaartje, dus geen combikaart, van Groningen naar Den Haag gereisd. FC Den Haag verkoopt al jaren geen losse kaartjes meer aan supporters van andere clubs, om te voorkomen dat rivaliserende voetbalsupporters bij elkaar in één vak komen te zitten en er ongeregeldheden uitbreken.

Een groep van ongeveer 150 voetbalsupporters heeft zaterdagavond voor de nodige onrust gezorgd in Nijmegen. De groep wilde met de trein naar de eerste divisiewedstrijd TOP-NEC in Oss, maar richtte voor het vertrek uit Nijmegen grote vernielingen aan in de trein. Drie raddraaiers werden gearresteerd. Twee wegens openlijke geweldpleging, één omdat hij probeerde het dienstpistool van een politieman af te pakken. Circa veertig van de 150 supporters wisten uiteindelijk via het NS-station in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg toch naar Oss te komen. Maar niet nadat op dat station ook het een en ander was vernield.