Romario niet volledig fit terug uit Rio

ROTTERDAM, 23 SEPT. Romario de Souza Faria heeft aan tien dagen Brazilië niet genoeg gehad om te genezen van zijn enkelblessure. De Braziliaanse spits kwam zaterdagavond volgens afspraak terug in Nederland. Vanmiddag heeft hij zich in Eindhoven gemeld op het trainingscomplex de Herdgang van PSV.

Bij aankomst op Schiphol zei de Braziliaanse vedette dat hij zo snel mogelijk wilde terugkeren naar Rio de Janeiro om zich opnieuw te laten behandelen door Petrone Nilton, de fysiotherapeut die hem ook de afgelopen dagen onder handen heeft gehad. Hij zei dat hij nog altijd pijn leed en dat zijn revalidatie in Brazilië veel te kort had geduurd. Eenmaal teruggekeerd in Eindhoven liet hij zich voorzichtiger uit. Hij vertelde dat PSV mag beslissen wat er nu met hem gebeuren moet.

Volgens Romario is de tijd te kort geweest voor een afdoende behandeling en was hij liever in Brazilië gebleven tot zijn blessure volledig was genezen. Hij acht het onmogelijk deze week nog in actie te komen. PSV's topscorer van de laatste jaren deelt niet de kritiek van zijn Braziliaanse fysiotherapeut op de medische staf van PSV, maar acht het beter dat zijn herstelprogramma in Brazilië wordt voortgezet omdat Nilton en hij dezelfde taal spreken.

Vóór Romario zich op de training meldt, wilde PSV geen standpunt innemen over de verdere behandeling van de geblesseerde aanvaller. Manager Ploegsma wenste zich eerst te laten informeren over de fysieke gesteldheid van Romario.