Möllemann lonkt naar beleggers VS

NEW YORK, 23 SEP. Jürgen Möllemann, de Duitse minister van economische zaken, heeft er bij het Amerikaanse bedrijfsleven sterk op aangedrongen kapitaal en kennis beschikbaar te stellen voor de opbouw van de voormalige DDR. “Zoals de Duitse emigranten hun talenten naar Amerika brachten en meehielpen het land tot een dynamisch land te maken, zo willen wij de Amerikanen welkom heten”, aldus Möllemann dit weekeinde in New York.

De Duitse minister brengt een bezoek van zes dagen aan de Verenigde Staten om te proberen beleggers warm te maken voor investeringen in de nieuwe Duitse deelstaten. Behalve New York doet de bewindsman Los Angeles, Houston, Chicago en Detroit aan. Dit weekeinde verklaarde Möllemann dat de Amerikaanse ervaringen met hoog- en diepbouw, met elektronica en telecommunicatie kunnen bijdragen aan de verbetering van de infrastructuur en van de gehele economie in het oosten van Duitsland.

“De vooruitzichten voor de ontwikkeling zijn grenzenloos. Het oosten van Duitsland is ideaal voor Amerikaanse bedrijven, die tempo, flexibiliteit, innovatie en improvisatie als uitstekende eigenschappen hebben”, zo betoogde Möllemann. “Amerikaanse bedrijven die in de nieuwe deelstaten komen zullen daar geen spijt van krijgen”.(DPA)