Korte opleving Groningen

FC Groningen toonde gisteren in het Haagse Zuiderpark dat de ploeg op de ranglijst niet beneden zijn stand leeft. Slechts een korte fase in de tweede helft wist de nummer drie van vorig seizoen te imponeren. Olde Riekerink en Djurovski, na goed werk van Hennie Meijer, bogen toen een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. FC Den Haag was aan de leiding gekomen na een uitstekend doelpunt van het jeugdige talent Jeffrey Talan. Hij schoot de bal na een solo buiten het strafschopgebied in de kruising.

Het team van Co Adriaanse was door blessures en ziekte zwaar gehavend. Het basisteam ontbeerde Gentile, Lems, Danen, Adam, Valk en Van Eijkeren. Het was daarom gênant dat Edwin Grünholz de Hagenaars nog op gelijke hoogte wist te brengen. Bij Groningen faalde het centrum van de verdediging. In de eerste helft stond een Hagenaar drie keer helemaal vrij voor doelman Lodewijks. Djurovski had te weinig goede momenten. De Joegoslaaf en Hennie Meijer kregen geen centimeter speelruimte van de gebroeders Anton en Edmund Vriesde.