Kok heeft overwogen af te treden

DEN HAAG, 23 sept. Vice-premier Kok heeft na de bijstelling van de WAO-plannen overwogen om af te treden. Dit heeft hij gisteren gezegd voor de AVRO-radio.

“Ik heb toen moeilijke dagen gehad waarbij ik voor mezelf inderdaad de vraag heb gesteld: hoe verder? Dat zijn dan meestal momenten dat je ook eens even wat mensen raadpleegt. Ook collega's in het kabinet, met de eigen ministers natuurlijk, van mijn eigen club. Die hebben dat gesprek ook wel met mij meegemaakt. Ik heb toen in goed overleg mijn lijn weer getrokken. Dat is de lijn die ik nu heb.”

Op de vraag of hij niet dacht aan het einde van zijn politieke loopbaan zei Kok. “Nee, welnee. Overwogen om de politiek te verlaten, wat zijn dat nu voor vragen? Je overweegt: wat staat me nu op een gegeven moment te doen? Ben ik in staat op een vertrouwenwekkende en verantwoorde manier inhoud te geven aan mijn verantwoordelijkheid? Dan komt natuurlijk ook wel eens even de vraag bij je op: ben ik op dit moment ook de juiste man op de goede plaats? Die vraag was op dat moment ook bij anderen aan de orde”.