Hoogovens denkt aan bod op EKO Stahl in ex-DDR

Hoogovens overweegt een bod op het Oostduitse staalbedrijf EKO Stahl in Eisenhüttenstadt.

Het IJmuidense staal- en aluminiumbedrijf heeft volgens woordvoerder M. v.d. Vlis contact opgenomen met de Treuhandanstalt om meer gegevens over EKO Stahl te krijgen. “We onderzoeken de mogelijkheid van een bod op het bedrijf,” aldus de woordvoerder.

Ook de Duitse staalbedrijven Krupp, Thyssen en Peine Salzgitter hebben belangstelling voor EKO Stahl. Treuhandanstalt is de overheidsinstelling die de verkoop regelt van staatsbedrijven in de voormalige DDR.

EKO Stahl heeft naast hoogovens ook een oxystaalfabriek, een continugieterij, een koudbandwalserij, een verzink- en een verflijn. Bij het bedrijf werken 8000 mensen.

Hoogovens heeft zich tot nu terughoudend opgesteld wat betreft Oosteuropese activiteiten. Alleen met het Tsjechoslowaakse staalbedrijf VSZ werd een contract gesloten voor de verkoop van technische kennis. “Een bod op EKO Stahl zou een stap verder zijn,” aldus de Hoogovens-woordvoerder. Hij kon nog niet zeggen wanneer Hoogovens beslist over een bod.