Frans Körver

Frans Körver, trainer van Helmond Sport, is zaterdag in de wedstrijd Helmond Sport - Wageningen 0-1, naar de tribune verwezen door scheidsrechter Kloeg.

Dat was de tweede keer in vijf dagen, want dinsdag gebeurde hetzelfde in het duel met NAC. Helmond Sport-directeur Van Loon onderneemt in ieder geval actie. “Als uit de eerste zaak een straf rolt, ga ik in beroep. Over het tweede geval begin ik op voorhand een mondelinge zaak.” Hij heeft een jurist ingeschakeld en is van plan het volgens hem aangedane onrecht te bestrijden. “De arbeidsvreugde van een werknemer is geknakt. Als men in Zeist vindt dat trainers die voor de dug-out staan naar de tribune moeten, wil ik dat zwart op wit hebben.” Kloeg vond dat Körver zijn ploeg te veel van de zijlijn in plaats van uit de dug-out aanspoorde, zoals de regels voorschrijven. Kloeg: “Ik heb hem gewezen op het feit dat hij meer aanwijzingen vanuit de dug-out moest geven. Hij reageerde daarop met wilde gebaren, luid schreeuwend. Geen grove beledigingen, maar zijn gedrag was wel onbehoorlijk.”