Fiat gedwongen tot produktiebeperking

De Italiaanse autofabrikant Fiat zal volgende maand 50.000 werknemers voor een week naar huis sturen teneinde de produktie te beperken.

Door het verlof van 28 oktober tot 3 november loopt de autoproduktie met 30.000 stuks terug. Bij de autofabrieken van Fiat werken in totaal 115.000 mensen.

Fiat, dat eigendom is van de familie Agnelli, heeft sinds februari elke maand produktiefaciliteiten voor een week gesloten. Dit als gevolg van een achterblijvende vraag in Europa en verlies van marktaandeel op de thuismarkt. Marktanalisten schatten dat Fiat door het tijdelijk naar huis sturen van werknemers de produktie dit jaar al met 220.000 auto's omlaag heeft gebracht. Functionarissen van Fiat benadrukken dat de autodivisie geen plannen heeft voor een structurele vermindering van de produktie. Zij geloven dat de markt in 1992-93 weer zal aantrekken.