Ballast Nedam: winst verdubbeld

De winst van het aannemingsconcern Ballast Nedam is in de eerste helft van dit jaar vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar meer dan verdubbeld van 23 miljoen naar 57 miljoen gulden.

De omzet steeg van 837 miljoen naar 1015 miljoen gulden. Per eind juni zat in de orderportefeuille voor een bedrag van 2,7 miljard gulden (vorig jaar 2,6 miljard gulden). De financieringsverhoudingen blijven onveranderd sterk. Het eigen vermogen, dat eind 1990 nog 368 miljoen groot was, bedroeg eind juni 426 miljoen gulden. De marges in Nederland staan onder druk door een verminderd werkaanbod met name in de sector infrastructurele werken en in de woningbouw.

Het bestuur verwacht dat de positieve trend zich in de rest van het jaar zal voortzetten. In 1990 werd een winst behaald van 83 miljoen gulden.