Amsterdam Rubber uit rode cijfers

Rubber Cultuur Maatschappij Amsterdam (Amsterdam Rubber), handelaar in grondstoffen voor de voedingsindustrie, de plastic- en rubberindustrie met teelt en afzet van natuurrubber, heeft in de eerste helft van dit jaar een winst geboekt van 739.000 gulden, na voorzieningen op voorraden van 0,5 miljoen gulden.

Het bedrijf zag zich over 1990 nog geconfonteerd met een verlies van 8,3 miljoen gulden door noodzakelijke afwaarderingen van 11 miljoen gulden.

Alle dochters hebben bijgedragen tot de winst en zijn ook op dit moment winstgevend. De directie verwacht dat 1991 zal eindigen met een verder gestegen winst.

Na de zeer scherpe daling van de prijzen van grondstoffen in 1990, die nog enigszins gevolgen had voor het eerste halfjaar, trad er dit jaar een stabilisatie op. De directie ervaart geen materiële neerwaartse druk op de prijzen meer. De verwachte opleving van de economie in de industrielanden kan een prijsverhogend effect hebben op de door Amsterdam Rubber verhandelde grondstoffen.