Davis Cup

Mark Koevermans heeft Nederland in de eerste tennispartij van de Davis Cup-wedstrijd tegen Mexico aan een voorsprong geholpen.

De 23-jarige Rotterdammer versloeg op gravel kopman Luis Herrera in drie sets: 6-3 6-4 6-4. “Ik ben blij”, zei hij na afloop, “dat ik in drie sets heb gewonnen. Tegen het einde van de derde set werd ik knap moe.”

De hoogte van 2000 meter en de droge warmte (circa 25 graden) sloopten zijn krachten. Hoewel de Nederlandse ploeg al negen dagen in Mexico-Stad verblijft voor het promotieduel, heeft de ploeg nog steeds moeite met de klimatologische omstandigheden. “De ene dag gaat het beter dan de andere”, zei Koevermans. “Tegen Herrera had ik het zwaar.”

Bondscoach Franker was na de overwinning opgelucht. “Ik heb tegen deze wedstrijd aangehikt”, bekende hij. “Voor mij was dit een soort sleutelwedstrijd. Als Herrera had gewonnen, was het publiek gaan meespelen.”