Boksbondscoach

De Nederlandse Boksbond heeft het dienstverband van bondscoach Stan van den Driessche per 18 september beëindigd.

De coach meende dat hij in de bond werd tegengewerkt. Van den Driessche had de bond een ultimatum gesteld, waarop niet is in gegaan. De bond maakte het beëindigen van het dienstverband, dat liep tot januari 1993, bekend in een zevenregelig persbericht. Het bestuur acht “deze kwestie een interne bondsaangelegenheid en vindt het niet noodzakelijk hierop verder in te gaan.”

De 45-jarige Van den Driessche uitte begin deze maand zijn grieven aan het bestuur van de NBB. Hij verweet de bestuursleden een amateuristische instelling. De coach signaleerde binnen het bondsapparaat een groot aantal misstanden. Van planning zou geen sprake zijn en de organisatie ver te zoeken.