Siemerink en Krajicek niet tegen Mexico

MEXICO-STAD, 20 SEPT. Mark Koevermans opent vandaag voor Nederland de belangrijke Davis Cup-ontmoeting tegen Mexico. Hij speelt tegen Luis Herrera. Inzet van de confrontatie in Mexico-Stad is promotie naar de wereldgroep.

De tweede partij in het enkelspel gaat tussen Paul Haarhuis, die onlangs doordrong tot de kwartfinales van de US Open, en Leonardo Lavalle. Het duo Haarhuis-Koevermans speelt morgen ook het dubbel. Bondscoach Stanley Franker maakt vooralsnog dus geen gebruik van Richard Krajicek en Jan Siemerink. Krajicek heeft nog altijd last van zijn knie, Siemerink is geen specialist op gravel.

De wedstrijd Koevermans-Herrera is verschoven naar tien uur 's ochtends, omdat het afgelopen week steevast regent naarmate de dag vordert. De Nederlanders lieten weten hard toe te zijn aan de wedstrijden. Ze reisden vrijwel meteen na afloop van de US Open naar Mexico en zijn inmiddels redelijk gewend aan de hoge ligging van de stad, op 2.000 meter boven zeeniveau. De temperatuur is aangenaam, ongeveer twintig graden Celsius. De wedstrijd wordt gespeeld op de Club Aleman de Mexico, waar 6708 fanatieke mensen rond het veld kunnen zitten.