Politie Rotterdam arresteert groep jonge overvallers

ROTTERDAM, 20 SEPT. De Rotterdamse politie heeft met de aanhouding van 21 mannen twintig overvallen opgelost.

Zij pleegden de afgelopen twee jaar, in kleine groepen van wisselende samenstelling, overvallen op onder meer banken, café's en benzinestations in Rotterdam, Hellevoetsluis, Spijkenisse, Vlaardingen en Tilburg. De groep ging daarbij geweld niet uit de weg, zo maakte de Rotterdamse politie bekend. De overvallers, die in leeftijd variëren van 17 tot 25 jaar en allen de Nederlandse nationaliteit hebben, komen uit de Maasstad, Spijkenisse en Hellevoetsluis. Onder de arrestanten zaten enkele bekenden van de politie. Enkele mannen waren ook betrokken bij de handel in cocaïne. Volgens de politie zijn door de aanhoudingen ook twee berovingen van Rotterdamse taxichauffeurs opgelost. Eén verdachte was in het bezit van een Rolex-horloge ter waarde van 100.000 gulden. Het sieraad bleek afkomstig van een overval in 1989 te Amsterdam. Meer arrestaties zijn niet uitgesloten, aldus de politie.