Ontevreden Tunesiër kaapt vliegtuig

TUNIS, 20 SEPT. Een Tunesische immigrant, die zei dat hij in Italië slecht werd behandeld, heeft gisteren een Italiaans passagiersvliegtuig gekaapt maar na de landing in Tunis alle 137 passagiers ongedeerd vrijgelaten en zichzelf overgegeven.

De 26-jarige man zei dat hij gewapend was met een bom en een pistool, maar die zijn door de passagiers niet gezien. Wel pakte hij een stewardess stevig bij de keel toen hij haar de cockpit binnenbracht om tegenover de piloot zijn eisen kracht bij te zetten. Hij eiste dat het vliegtuig koers zou zetten naar Algiers, maar de Algerijnse autoriteiten weigerden het toestemming om te landen. Tijdens zijn onderhandelingen met de autoriteiten op het vliegveld van Tunis maakte hij zich bekend als een “immigrant die in Italië slecht was behandeld”. (Reuter)