"Moord op Bakhtiar opdracht van Iran'

PARIJS, 20 SEPT. Een Iraniër die is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Iraanse ex-premier Shapour Bakhtiar, in augustus in zijn woning in het Franse Suresnes, heeft de Franse politie verteld dat de regering in Teheran tot de moord opdracht heeft gegeven.

Dat heeft een gerechtelijke bron in Parijs gisteren gezegd. De man, die lid zou zijn van de Iraanse geheime dienst en zou werken op de Iraanse ambassade in Parijs, is een van ten minste tien mensen die woensdagavond zijn gearresteerd op beschuldiging van hulp aan de feitelijke daders. Van deze drie daders is er één vorige maand in Zwitserland gearresteerd en vervolgens aan Frankrijk uitgeleverd. Door de nieuwste ontwikkeling is de kans verder gedaald dat president Mitterrand op korte termijn Iran bezoekt, om de geleidelijke normalisering van de relaties te bezegelen. Minister van buitenlandse zaken Dumas heeft gezegd dat de reis niet kan doorgaan als Teheran bij de moord betrokken blijkt. (Reuter)