IJshockey

Er lijkt een oplossing in zicht voor de problemen die zijn gerezen tussen ijshockeyclub Utrecht en ijsbaan De Vechtsebanen, waar de landskampioen zijn thuiswedstrijden speelt.

De ijsbaandirectie wil een heffing van één gulden per verkocht toegangskaartje om extra schoonmaakwerkzaamheden te bekostigen. Over een heel seizoen genomen zou hierdoor 25.000 gulden extra binnenkomen. Utrecht ging hier niet mee akkoord. “Inmiddels heeft de ijsbaandirectie een andere uitleg gegeven voor de besteding van de gulden,” zegt manager Bakker van Utrecht, “zoals extra beveiliging en voorzieningen in het stadion. Daardoor kunnen wij zelf bezuinigen op deze onkosten.” Bakker vertrouwt erop dat club en ijsbaandirectie komende week tot een vergelijk zullen komen. Utrecht had eerder deze week gedreigd zich uit de competitie terug te trekken.