Futures Fund ziet hogere graanprijs

De graanmarkten in de Verenigde Staten zouden in het tweede halfjaar wel eens voor verrassingen kunnen zorgen, voorspelt de directie van het Intereffekt Futures Fund in het halfjaarbericht.

""Eerst werden grote oogsten voorzien en daalden de prijzen, maar de zomerdroogte in de Verenigde Staten en een toeneming van de export naar de Sovjet-Unie kunnen ertoe leiden dat de prijzen, die in juli een scherpe draai omhoog hebben gemaakt, in een opgaande trend belanden.''

In de praktijk, aldus de directie, blijken de ontwikkelingen op de graanmarkten dikwijls ook de andere grondstoffenmarkten te inspireren. De tarwemarkt reageerde vooralsnog niet, maar de prijzen van maïs en soja stegen sterk in juli.

Voor de waardeontwikkeling van aandelen Intereffekt Futures Fund zijn duidelijk omhoog of omlaag gerichte trends van groot belang voor het innemen van winstbiedende posities. In dat opzicht lijkt de verwachting gerechtvaardigd dat het tweede halfjaar meer kansen zal bieden dan het eerste halfjaar, aldus de directie.

In het eerste halfjaar wijzigde de intrinsieke waarde van de aandelen nauwelijks. Deze daalde van 52,96 dollar tot 50,99 dollar. Het fondsvermogen bleef met 3,7 miljoen dollar nagenoeg ongewijzigd.