Witschge uitblinker Barça

ROTTERDAM, 19 SEPT. Richard Witschge langzamerhand zijn draai te vinden bij FC Barcelona. De ex-Ajacied was gisteravond de uitblinker in het duel voor de Europa Cup I tegen Hansa Rostock. De Nederlandse middenvelder stond met fraaie acties aan de basis van twee van de drie doelpunten. Met de 3-0 overwinning (twee treffers van Laudrup, één van Goicoechea) lijkt de ploeg van trainer Cruijff zeker van de volgende ronde. Witschge kreeg bij zijn Europese debuut bij FC Barcelona de 65.000 socio's aan zijn kant, hoewel zijn (moeilijke) naam niet werd gescandeerd.

Behalve Barcelona scoorden ook de andere topclubs in het toernooi van de landskampioenen gemakkelijk. Arsenal, een van de teruggekeerde Britse vertegenwoordigers, deklasseerde op eigen veld het Oostenrijkse Austria Wien met 6-1. Smith scoorde liefst vier jeer. Benfica had op Malta evenmin moeite met Hamrun Spartan (6-0). Olympique Marseille versloeg (uit) US Luxemburg met 5-0, de Italiaanse kampioen Sampdoria thuis rolde met dezelfde cijfers het Noorse Rosenborg oprolde.

De Belgische titelhouder Anderlecht was niet in staat een grote uitslag te realiseren. De ploeg van de Nederlandse trainer Aad de Mos kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Grasshoppers. Degryse zette Anderlecht vlak voor rust op voorsprong, maar tot verbijstering van het publiek werkte diens ploeggemnoot Crasson de bal daarna in eigen doel. De Anderlechtse aanval, met de gepasseerde Bosman op de tribune, miste vervolgens de creativiteit om de Zwitserse verdediging in paniek te brengen.