Voetballers voormalige Oostblok onderuit

ROTTERDAM, 19 SEPT. AS Roma heeft in het Europese toernooi voor bekerwinnaars voor de ogen van 70.000 Russen goede zaken gedaan tegen CSKA Moskou. De Romeinen wonnen het lastige uitduel met 2-1. Het ongelukkige openingsdoelpunt werd pas in de tweede helft gemaakt: De Russische verdediger Fokine passeerde zijn eigen doelman. Sergejev maakte nog wel gelijk, maar een kwartier voor tijd zorgde Rizzitelli voor de Italiaanse winst.

Ook Werder Bremen verzorgde een goede prestatie in Oost-Europa. Op Roemeense bodem droogden ze SC Bacau met 6-0 af. Rufer was verantwoordelijk voor de eerste drie doelpunten. De hattrick werd aangevuld door treffers van Bratseth, Votava en Neubarth. Een andere wedstrijd in het voormalige Oostblok, Levski Sofia - Ferencvaros, werd gekenmerkt door grote supportersrellen. De Hongaren hadden staven en kettingen meegenomen, maar ernstige gewonden vielen er niet. De Bulgaarse politie arresteerde een honderdtal supporters. De thuisclub verloor het duel met 3-2.

Foeke Booy kan ook in Europees verband scoren. Hij maakte de tweede goal van Club Brugge in de wedstrijd op Cyprus tegen Omonia Nicosia. De eerste treffer kwam op naam van Dziubinski. Met de 2-0 eindstand mag Brugge zich al in de volgende ronde rekenen.

Dat doet Atletico Madrid ook, na de overwinning bij het Noorse Fyllingen (1-0). In de regen scoorde Manolo na een half uur. De Spaanse subtopper moest nog wel een aantal benauwde momenten doorstaan, maar gaf de voorsprong niet meer uit handen.