Vilenzo boekte meer halfjaarwinst

Baby- en kinderkledingfabrikant Vilenzo uit Tilburg heeft in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1990 een omzetstijging geboekt van 28,3 miljoen naar 30,6 miljoen gulden.

De winst was 5 miljoen gulden, 6,9 procent meer dan vorig jaar. Per aandeel steeg de winst van 2,19 naar 2,34 gulden. Aandelen Vilenzo worden verhandeld op de parallelmarkt in Amsterdam.

Vilenzo, dat zijn produktie voor Europese grootafnemers verzorgt vanuit werkmaatschappijen in Mauritius, Pakistan, Sri Lanka en Tunesië, verwacht dat de gunstige ontwikkeling zich in het tweede halfjaar voortzet. De directie verwacht dat de winst over geheel 1991 tussen de 5 en 8 procent hoger zal uitkomen dan in 1990, toen 10,4 miljoen gulden oftewel 4,91 gulden per aandeel werd verdiend.