Veroordeling voor kindermishandeling

DEN HAAG, 19 SEPT. De bewoners van het huis in Nieuwe Wetering waar in 1988 en 1989 enkele maanden lang een 10-jarig jongentje en zijn 7-jarig zusje werden opgesloten en ernstig mishandeld, zijn vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot straffen variërend van tbs met dwangverpleging tot negen maanden cel.

De hoofdbewoner, die zichzelf natuurgenezer noemt, is volgens de rechtbank een “voor de maatschappij zeer gevaarlijke man”. Hij werd ontslagen van rechtsvervolging en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De man sleepte de leden van de woongroep volgens de rechtbank mee in zijn ideeën, waardoor zij evenals de kinderen slachtoffer werden. De man die met de moeder van de drie kinderen en drie vrouwen een woongroep vormde, was ervan overtuigd geraakt dat de kinderen “kwade gedachten uitstraalden”, waarvoor ze moesten worden gestraft.