Vaste plaats Gullit bij Milan onder druk

ROME, 19 SEPT. De vaste plaats van Ruud Gullit bij AC Milan staat onder druk. In een kort gesprek gisteren met Gullit en Donadoni heeft trainer Fabio Capello volgens berichten in de Italiaanse pers gezegd dat hij een overvloed aan goede middenvelders tot zijn beschikking heeft en dat geen van twee aanspraak kan maken op een vaste plaats.

Afgelopen zaterdag had Gullit 's ochtends te horen gekregen dat hij bij de wedstrijd tegen Juventus op de bank zou beginnen. Na een bezoek van Milan-voorzitter Berlusconi aan het trainingskamp Milanello zei Capello 's middags dat Gullit toch zou beginnen, op de plaats van de geblesseerde Van Basten.

Al eerder had Capello duidelijk gemaakt dat Gullit in zijn ogen geen vaste keus is in het team, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Rijkaard, Van Basten en Baresi. Gullit heeft tegen Juventus (1-1) heel de wedstrijd meegedaan, maar de commotie van zaterdag wakkerde de geruchten over een conflict tussen hem, Donadoni en Capello opnieuw aan. Zowel Gullit als Donadoni heeft gezegd dat dit verzinsels zijn van sportjournalisten die om kopij verlegen zitten.