Parket vraagt Duitsland om drugsverdachte

ROTTERDAM, 19 SEPT. Het Rotterdamse parket heeft de Duitse politie verzocht een van cocaïnehandel verdachte Surinamer aan te houden.

De man wordt ervan verdacht een belangrijke schakel te zijn in de Surinaams-Nederlandse drugshandel. Zijn naam wordt in verband gebracht met twee grote cocaïnetransporten eind 1989 en zomer 1990 waarbij meer dan vijfhonderd kilo cocaïne in beslag werd genomen. Bij de laatste zaak werden op Schiphol twee koeriers uit Paramaribo aangehouden. Hun arrestatie leidde tot een groot aantal aanhoudingen in Nederland. Naar aanleiding van de verhoren kreeg de Nederlandse politie veel inlichtingen over wie bij de cocaïnehandel betrokken waren. Daarbij werden ook namen van Surinaamse militairen genoemd. Omdat er geen rechtshulpverdrag is tussen Nederland en Suriname is besloten via Interpol een internationaal opsporingsbevel uit te vaardigen tegen vier in Suriname wonende personen.