Parijs-Brussel

De Deense wielerprof Brian Holm heeft gisteren de eerste herfstklassieker, Parijs - Brussel, op zijn naam gebracht.

De renner uit de ploeg Histor verraste zichzelf en de sprinters. Niemand reageerde vijf kilometer voor het einde op de uitval van de Histor-coureur in de slotfase. Holm is vaak in de slotfase van een wedstrijd vooraan te vinden. Hij kiest echter vaak het verkeerde moment voor zijn demarrage. Dit seizoen zegevierde de bijna 29-jarige prof in de Franse eendagswedstrijd Parijs - Camembert. “In een massasprint heb ik geen kans. Daarom heb ik maar weer vroeg aangevallen. Ik wist niet dat het zo gemakkelijk was hier te winnen”, verklaarde de Deense kampioen van 1989, die door de ontmanteling van Histor op zoek moest naar een nieuwe werkgever. Hij vond onderdak bij Tulip. Olaf Ludwig won de sprint om de tweede plaats. Wiebren Veenstra werd vijfde.