Hockeyers geven winst uit handen

Twee minuten voor tijd gaven de Nederlandse mannen gisteren bij de strijd om de Champions Trophy hockey de winst tegen Pakistan uit handen. Khalid Bashir bepaalde de eindstand op 1-1 nadat Taco van den Honert Oranje in de 46ste minuut op voorsprong had gezet. Het Pakistaanse doelpunt werd zeer uitbundig gevierd door zo'n honderd fans die het veld kwamen opgerend.

Het is opmerkelijk dat Bashir uit een strafcorner scoorde. Pakistan heeft dat "Nederlandse' onderdeel van het hockey nooit goed beheerst. “Maar het is te zien dat de Pakistani goed naar andere landen hebben gekeken. Ook de verdedigende strafcorner is beter geworden”, oordeelde bondscoach Hans Jorritsma die dinsdag in Berlijn arriveerde en voor het eerst op de bank zat. De beide treffers van Pakistan tegen Australië (2-1) werden ook uit corners gescoord.

Jorritsma vond dat het duel van gisteravond aantrekkelijker was dan de WK-finale tussen beide landen in 1990. “Dat was toen schaakhockey.” De coach oordeelde verder dat door deze uitslag gastland Duitsland (4 uit 2) vrijwel zeker de Champions Trophy gaat winnen. Australië, Groot-Brittannië, Pakistan en Nederland hebben alle drie punten uit drie wedstrijden en zullen om het zilver en brons strijden.