Aberdeen en Bayern stellen zwaar teleur

ROTTERDAM, 19 SEPT. In het toernooi om de UEFA-beker vierde Liverpool gisteravond op overtuigende wijze zijn comeback aan het Europese voetbalfront. In het slecht gevulde Anfield Road werd het Finse Kuusysi Lahti met 6-1 verslagen. De Finse amateurs keken tien minuten voor tijd nog tegen een verdienstelijke 2-1 achterstand aan, maar drie doelpunten van de duurste speler van de Engelse velden, Dean Saunders, en een treffer van Houghton zorgden alsnog voor een ruime overwinning. Saunders had voor rust de roos ook al getroffen.

Heel wat minder succesrijk verging het de Schotse topclub Aberdeen. De op Nederlandse basis geschoolde ploeg, met Hans Gillhaus als belangrijkste aanvaller, kreeg kansen genoeg tegen BK Kopenhagen. De thuisclub slaagde er evenwel niet in het net te vinden. Dat lukte de Deense aanvaller Kaus vlak voor tijd wel. Met een uitval zorgde hij voor de goede uitgangspositie van Kopenhagen voor de return over dertien dagen in de Deense hoofdstad.

Ook Bayern München stelde teleur. De kwakkelende Duitsers kwamen in het uitduel tegen Cork City niet verder dan 1-1. De hardwerkende Ieren namen zelfs een voorsprong, maar Effenberg voorkwam nog voor rust een blamage.

Sporting Lissabon behaalde in de Portugese hoofdstad een moeizame overwinning op Dinamo Boekarest. De 45.000 toeschouwers zagen Iordanov pas een kwartier voor tijd scoren. Een andere Portugese club, Boavisto Porto, stadgenoot van het beroemde FC Porto, behaalde een knappe overwinning op het Italiaanse Inter Milan. De Portugezen kwamen met 2-0 voor. Twintig minuten voor tijd wist Fontolan nog een kostbare treffer voor de italianen te maken.

De Nederlander René Eykelkamp was op Grieks grondgebied succesrijk. Hij bereidde voor zijn club Mechelen de gelijkmaker van de Zweed Ingesson voor tegen PAOK Saloniki. Met 1-1 kan de Belgische topper met een gerust hart aan de return beginnen.