Wapendepot gevonden bij bos in Baarn

BAARN, 18 SEPT. In de bossen bij Baarn heeft de politie een munitie- en wapendepot van de Rote Armee Fraktion (RAF) ontdekt dat mogelijk heeft gediend als opslagplaats voor terroristen die eind jaren zeventig in Nederland actief zijn geweest. De vondst werd gedaan op basis van verklaringen van een lid van de terroristische organisatie, Silke M.-W., tegenover de Duitse politie. Zij staat dezer dagen terecht in Stuttgart voor haar betrokkenheid bij de RAF. De Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) heeft dit gisteren bekend gemaakt.

Agenten van het Baarnse politiekorps troffen op 6 augustus twee vuurwapens, een hoeveelheid munitie en een stapel valse reis- en persoonsdocumenten aan in de geïmproviseerde opslagplaats. De spullen waren verpakt in twee kunstof tonnen die in het bosgebied De Vuursche lagen begraven.

Volgens Silke M.-W. is het depot in 1977 aangelegd. De vrouw werd na de Duitse eenwording op voormalig Oostduits grondgebied gearresteerd. In de periode dat het depot werd aangelegd, stond zij op de internationale lijst van gezochte personen. Zij werd onder andere in verband gebracht met twee schietpartijen in 1977 in Den Haag en Utrecht tussen leden van de RAF en politiemensen.

Het onderzoek naar de herkomst van de wapens, munitie en papieren is in handen van de Duitse justitie. De CRI zal haar bevindingen een dezer dagen overdragen aan het Duitse onderzoeksteam. Een woordvoerder van de CRI kon ook geen zekerheid geven over de rol die het depot destijds heeft gespeeld in de RAF-activiteiten in Nederland.