Maradona

Diego Maradona moet verstek laten gaan bij de rechtszaak, die de Italiaanse justitie tegen hem aanhangig heeft gemaakt.

De voetballer, die wordt beschuldigd van het in bezit hebben en doorgeven van drugs, krijgt geen uitreisvergunning van de Argentijnse autoriteiten. In zijn vaderland wordt Maradona voor dezelfde delicten vervolgd en hangt hem een gevangenisstraf van maximaal zestien jaar boven het hoofd. In Italië werd de behandeling van de affaire uitgesteld om Maradona een ontwennigskuur te laten ondergaan.

San Diego Sockers, uitkomend in de Amerikaanse zaalvoetbalcompetitie, heeft interesse In Maradona. Volgens woordvoerder Tim Latta van de club zouden er al onderhandelingen zijn gevoerd met de technicus. Maradona is door de wereldvoetbalbond FIFA geschorst tot 30 juni 1992. De Argentijn staat nog tot juli 1993 onder contract bij Napoli. Woordvoerder Guido Tognoni van de FIFA liet gisteren weten dat Maradona zijn straf gewoon moet uitzitten.