Forse verbetering halfjaarwinst AIR

Automobiel Industrie Rotterdam (AIR) heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 107 miljoen tegen 102 miljoen gulden in dezelfde periode van 1990. De winst ging van 939.000 gulden naar bijna 1,4 miljoen gulden.

Het aantal uitstaande aandelen steeg door het keuzedividend over 1990 en door conversie. De winst per aandeel steeg van 10,65 tot 15,44 gulden. De directie van AIR wil geen uitspraak doen over het te verwachten jaarresultaat.

De 25 procent deelneming in Athlon (het vroegere Riva) is thans geconsolideerd in de resultatenberekening. Vorig jaar werd alleen het te verwachten dividend verantwoord.

Bij de autodealers steeg het aantal verkochte wagens van 2.447 naar 2.471. Het aantal benzinestations in de regio Rotterdam nam met vijf toe, terwijl ook twee wasstraten werden toegevoegd.