FILMSTERREN ETEN

Ter gelegenheid van de Nederlandse Filmdagen die van 18 t-m 26 september in Utrecht worden gehouden binnenkort enkele recepten van buitenlandse, échte filmsterren. Vandaag de Italiaanse tongfilets van Gregory Peck. Nog steeds kan ik de film Roman Holiday waarin hij speelde met Audrey Hepburn - die toen ze The Nun's Story ging verfilmen véél pakken spaghetti mee naar Afrika nam - niet met droge ogen zien.

Dit is een van de lievelingsgerechten van Gregory Peck:

Italiaanse tongfilets voor 4 personen 800 gram tongfilets 1 kilo tomaten (of gepelde tomaten uit blik) 1 eetlepel basilicum 1 fijngesnipperde ui 4 platgeslagen tenen knoflook 1 theelepel suiker zout, peper, peterselie en oregano olijfolie

Fruit de ui in olijfolie zacht en glazig. Doe er de geplette knoflooktenen, de ontvelde en in stukken gesneden tomaten, de basilicum, een beetje oregano, suiker, zout en peper bij. Laat alles enkele minuten koken en verwijder dan de knoflook. Giet deze saus in een vuurvaste schaal en leg hier de tongfilets bovenop.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 180 ß8 C.

De vis moet nét gaar zijn. Strooi er vlak voor het opdienen fijngehakte peterselie over.

    • Anne Scheepmaker