Wimbledon ziet af van tennis op middelste zondag

LONDEN, 17 SEPT. De organisatie van het tennistoernooi op Wimbledon zal in de toekomst de vrije middelste zondag niet als normale speeldag opnemen, hoewel spelers en tennisfans daar om hadden gevraagd. Afgelopen jaar moest op deze rustdag tussen de eerste en tweede week wel gespeeld worden toen als gevolg van de zware regenval heel veel partijen waren afgelast. De organisatie vreest bij een herhaling voor de ordelijkheid en veiligheid van het toernooi.

In plaats van de aristocratische elite kwamen die zondag veel jongeren de tenniswedstrijden bezoeken. Dit kon omdat er voor deze wedstrijden een "wie het eerst komt, wie het eerst maalt' systeem werd gehanteerd. Het jongere publiek zorgde voor een carnavaleske sfeer op de anders zo ordelijke banen. Dit tot groot genoegen van de deelnemers, die er bij de organisatie op hadden aangedrongen het experiment om te zetten in een traditie.

Maar daar voelde voorzitter John Curry niets voor. “Het ging dit jaar goed omdat de ingelasting pas op het allerlaatste moment bekend werd gemaakt.” (AP)